Erkend Vietnamees vertaalbureau

Vietnam is een prachtig land en een fantastische vakantiebestemming. Ben jij actief in de toeristische markt in Vietnam, dan zul je van veel brochures, folders en ook je website een Vietnamese vertaling nodig hebben. In Nederland zijn maar weinig mensen die teksten op een correcte manier en met gevoel naar het Vietnamees kunnen vertalen. Daarin bieden wij je als Vietnamees vertaalbureau de oplossing.

Het Vietnamees

Het Vietnamees is de officiële taal in Vietnam. Het wordt door circa 70 miljoen mensen gesproken. Het Vietnamees is een ingewikkelde taal om te spreken. Het is namelijk een toontaal. Dit betekent dat de toonhoogte bij het uitspreken van een lettergreep de betekenis van het woord bepaalt. Dezelfde lettergreep kan daardoor iets anders betekenen bij een hogere of lagere toon. Het Vietnamees kent 6 tonen. Een lettergreep of woord kan daardoor op 6 manieren worden uitgesproken en een andere betekenis hebben. Het schrift is gebaseerd op het Latijnse alfabet en is inmiddels ontwikkeld tot een specifiek nationaal schrift dat quốc ngữ heet.

Al onze vertalers zijn native speakers

De Vietnamese cultuur verschilt op veel vlakken met de Nederlandse. Het is belangrijk rekening te houden met deze verschillen bij de omgang met de bevolking. En deze verschillen kennen de vertalers van Vertaalbureau Perfect. Wij werken alleen met hoogopgeleide, erkende Vietnamese vertalers. Zij zijn zogeheten native speakers; dit betekent dat zij zijn opgegroeid in Vietnam en de taal en cultuur als geen ander kennen. Zij vertalen niet letterlijk, maar schrijven jouw tekst in het Vietnamees, waarbij ze rekening houden met de cultuur en hoe de boodschap overkomt.

vietnamese vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare (vertaal)partner."
Kevin Schreuder – Projectmanager

Gecertificeerd Vietnamees vertaalbureau

Wij zijn als Vietnamees vertaalbureau in het bezig van twee kwaliteitskeurmerken, namelijk de ISO-9001 en de ISO-17100 certificering. Het doel van de ISO-9001 is het continu verhogen van de klanttevredenheid. Dit doen wij door ons kwaliteitsbeleid steeds te evalueren, te verbeteren en na te leven. De ISO-17100 garandeert de hoogste kwaliteit voor onze vertalingen. Dankzij onze native speaker vertalers is de kwaliteit van onze Vietnamese vertalingen van het hoogste niveau. Om dit te verzekeren, worden jouw vertalingen ook gecontroleerd door een ervaren Vietnamese revisor voor wij deze aan jou retourneren.

Vietnamees vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Vietnamees onmisbaar is, spreekt voor zich. Onze Vietnamese vertalers kunnen voor jou van en naar het Vietnamees vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Vietnamese vertalingen. Laat daarom je documenten door een Vietnamees vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Vietnamees – Nederlands, Nederlands – Vietnamees, Duits – Vietnamees, Vietnamees - Duits en Engels – Vietnamees zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Vietnamese vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse document vertalen naar het Vietnamees? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Vietnamese vertalingen

Iedere Vietnamese vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Vietnamese vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Vietnamese vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Vietnamees

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Vietnamese vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Vietnamese of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Vietnamese vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

vietnamees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Vietnamese vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Vietnamese vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Vietnamese vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Vietnamese vertaling.

Veelgestelde vragen bij Vietnamese vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Vietnamese vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Vietnamese vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Vietnamese vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Vietnamese vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Vietnamese vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Vietnamese vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Vietnamese vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Vietnamese vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Vietnamese vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Vietnamese vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Vietnamese vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.