Het is alweer bijna negen maanden geleden dat we het nieuws kregen van de massale uitbraak van het coronavirus en de (intelligente) lockdown die volgde. Er is sinds die dag ontzettend veel voorgevallen wat impact heeft gehad op de economie en ons als bedrijf. Toch hebben wij als team onze schouders eronder gezet om te blijven doen waar we goed in zijn; kwalitatief hoogwaardige vertalingen leveren.

Vertalingen verbinden mensen en culturen. Door vertalingen kunnen kennis, cultuur en ideeën een wereldwijde bijdrage leveren.” schrijven wij op onze website. Wij voelden door het willen verbinden van mensen en culturen ook de drang om mens en cultuur te helpen in tijden van crisis. Maar hoe pak je dat aan terwijl jouw opdrachten en omzet misschien wel teruglopen?

Samenwerken tegen het coronavirus

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de betekeniseconomie. De afgelopen maanden is er in de wereld veel veranderd door de verspreiding van de coronavirus en de daaropvolgende crisis. Net als velen hebben we nagedacht hoe wij als vertaalbureau kunnen bijspringen in deze crisis en een helpende hand kunnen bieden. Ondanks dat vertalen onze core business is, hebben we een andere manier gevonden om toch een bijdrage te kunnen leveren. Dit in samenwerking met onze partner Shock Media.

Door het vele thuiswerken zijn er veel computers die op dit moment niet gebruikt worden. Daarnaast gebruiken onze servers minder capaciteit omdat er minder mensen actief zijn op het platform. En juist in het stilstaan van die computers zit de crux. Deze staan op dit moment allemaal aan en via een programma wordt de rekencapaciteit beschikbaar gesteld voor het zoeken naar een corona-vaccin. Op deze manier kunnen we bijdragen en ons toch blijven focussen op waar we goed in zijn: namelijk vertalen. En leveren we tegelijkertijd hulp aan de zoektocht naar een (beter) vaccin.

Onze partner Shock Media legt je uit hoe jij dit ook kan doen:

Toen Vertaalbureau Perfect met deze vraag kwam, konden wij snel helpen om een gezamenlijke bijdrage aan het corona-vaccin mogelijk te maken. Als Managed Hosting partner hebben wij het voor Vertaalbureau Perfect mogelijk gemaakt dat de rekenkracht van de servers die zij op dit moment minder gebruiken, ingezet kan worden in het onderzoek naar o.a. een (beter) corona-vaccin (of medicijnen).

Maar wist je dat je daar zelf ook aan kan bijdragen? Zo kan je bijvoorbeeld de rekenkracht van jouw mobiele telefoon of thuiscomputer “doneren” op momenten dat je het zelf toch niet gebruikt. Je kunt hiervoor verschillende apps installeren op zowel je computer als je telefoon. Wanneer jouw computer niet volledig gebruik maakt van alle rekenkracht, zal de app de overige rekenkracht inzetten, voor een zelfgekozen doel, bijvoorbeeld het onderzoek naar een (beter) corona-vaccin. Dat gebeurt allemaal zonder dat je daar iets van merkt. Je kunt gewoon blijven mailen, browsen of je computer op inactief zetten. Zolang deze aan staat, kan je een bijdrage leveren.

De data die berekend is met jouw computer wordt samen met die van duizenden andere vrijwilligers verzameld en geanalyseerd. Ook jouw smartphone kan je hiervoor inzetten. Er zijn verscheidene apps die je kunt downloaden, die rekenkracht van jouw mobiele telefoon gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Ook hier merk je niks van, ze maken namelijk alleen gebruik van de rekenkracht op het moment dat je telefoon aan de lader zit, verbonden is met een wifi-netwerk en niet door jou gebruikt wordt. Jij kunt dus slapend een bijdrage leveren aan het corona-vaccin! Wil je meer weten? Kijk dan op: www.worldcommunitygrid.org.

Over Shock Media

Shock Media is gespecialiseerd in het aanbieden van Managed Hosting, cloud- en serveroplossingen. Hiermee verzorgen wij dagelijks de bereikbaarheid van tienduizenden websites, webshops en webapplicaties. We beschikken in-house over alle benodigde kennis en bieden 24x7 deskundige en support.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.