Erkend Maltees vertaalbureau met ruime ervaring

De economie van Malta trekt de laatste jaren steeds verder aan. Veel buitenlandse bedrijven doen zaken in Malta en het is daarom handig om zakelijke documentatie te laten vertalen naar het Maltees. Onze vertalers zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Daardoor hebben zij diepgaande kennis van een bepaald vakgebied en kunnen zij jouw documentatie perfect vertalen. Werk je in de scheepsbouw en heb je een Maltese vertaling nodig? Dat is voor onze medewerkers geen probleem!

Het Maltees

Hoewel het Engels een officiële taal is in Malta, is het Maltees volgens de grondwet de nationale taal. Het is een taal die veel verschillende invloeden heeft gehad. Het is ontstaan uit het Arabisch en heeft invloed gehad van de talen van de verschillende veroveraars over de eeuwen heen. Daarom heeft het Maltees leenwoorden uit het Engels, Italiaans en Siciliaans. De taal wordt met het Latijnse alfabet geschreven en heeft naast de standaard letters nog extra diakritische tekens.

Maltees vertaalbureau met native speaker vertalers

Het Maltees wordt door slechts 500.000 mensen gesproken. Het kan daarom moeilijk zijn om een vertaler te vinden die jouw stukken in het Maltees kan omzetten. Daarin bieden wij jou als Maltees Vertaalbureau de uitkomst. Al onze Maltese vertalers zijn native speakers. Zij zijn opgegroeid in Malta, waardoor ze niet alleen de taal kennen maar ook de cultuur. Daarnaast zijn zij hoogopgeleide vertalers; zij vertalen je teksten niet letterlijk, want zij weten dat geen twee talen hetzelfde zijn. De zinsconstructie is anders en door de woorden op dezelfde volgorde te vertalen lijkt het alsof de tekst vertaald is door Google Translate. Onze vertalers weten dit. Daarom schrijven ze je teksten in het Maltees met de juiste tone-of-voice waardoor de boodschap met gevoel wordt overgebracht.

maltese vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Maltees vertaalbureau

Als een van de weinige Maltese vertaalbureaus in Nederland hebben wij twee ISO certificeringen. Met deze certificeringen garanderen wij dat wij zowel de klanttevredenheid waarborgen als dat wij de kwaliteit van onze vertalingen zo hoog mogelijk houden. Laat ons jouw teksten voor je vertalen. Wij verzekeren je dat je net zo tevreden zult zijn als 98% van onze klanten.

Maltees vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Maltees onmisbaar is, spreekt voor zich. Onze Maltese vertalers kunnen voor jou van en naar het Maltees vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Maltese vertalingen. Laat daarom je documenten door een Maltees vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Maltees – Nederlands, Nederlands – Maltees, Duits – Maltees, Maltees - Duits en Engels – Maltees zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Maltese vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse handleiding vertalen naar het Maltees? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Maltese vertalingen

Iedere Maltese vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Maltese vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Maltese vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Maltees

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Maltese vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Maltese of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Maltese vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

maltees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Maltese vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Maltese vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Maltese vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Maltese vertaling.

Veelgestelde vragen bij Maltese vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Maltese vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Maltese vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Maltese vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Maltese vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Maltese vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Maltese vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Maltese vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Maltese vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Maltese vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Maltese vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Maltese vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.