Slowaaks vertaalbureau met ruime ervaring

Als Slowaaks vertaalbureau hebben wij ruime ervaring met het vertalen van en naar het Slowaaks. In 2004 is Slowakije toegetreden aan de EU en zijn steeds meer bedrijven zaken gaan doen met het land. Als je actief bent op de Slowaakse markt, dan zal je vaak teksten nodig hebben in het Slowaaks. Vertaalbureau Perfect kan je uitkomst bieden.

Professionele Slowaakse vertalingen

Wij vertalen de meest uiteenlopende soorten document van en naar het Slowaaks. Wij hebben jarenlange ervaring en garanderen daarom hoogwaardig kwalitatieve vertalingen. Onze vertalers zijn hoogopgeleid en zijn gespecialiseerd in een vakgebied. Of je nu een technische, juridische, medische of marketing vertaling nodig hebt in het Slowaaks. Voor contracten hebben wij juridische vertalers, voor websites hebben wij marketingvertalers met ervaren met SEO. Onze vertalers kunnen ook beroep doen op elkaar als ze ergens niet helemaal uitkomen.

Native Slowaakse vertalers

Het Slowaaks wordt door 6 miljoen mensen voornamelijk in Slowakije gesproken. Wij werken uitsluitend met ervaren native speakers. Native speakers zijn niet alleen opgegroeid met de brontaal, ze hebben ook kennis van de cultuur. Jouw documenten worden daardoor met gevoel vertaald, waardoor je gegarandeerd een uitstekende vertaling krijgt, wat de relatie met je klant alleen maar ten goede komt.

slowaakse vertalingen vertaalbureau perfect
"Ik vind het belangrijk om goed met de klant mee te denken, zodat we samen een optimaal resultaat kunnen bereiken."
Thomas Lubbers – Projectmanager

Gecertificeerd Slowaaks vertaalbureau

Als gecertificeerd Slowaaks vertaalbureau garanderen wij dat wij je kunnen helpen om je boodschap op professionele wijze over te brengen. Wij hebben de ISO-9001 en ISO-17100 certificering. Dit betekent dat wij continu werken aan het optimaliseren van onze klanttevredenheid. De ISO-17100-norm waarborgt de kwaliteit van onze vertalingen. Jouw vertalingen worden door een ervaren revisor gecontroleerd voor je deze van ons ontvangt. De overige eisen hebben betrekking op de inzet van vertalers, kwaliteitszorg, projectbeheer en contracten.

Een Slowaakse vertaling met behulp van een vertaalgeheugen

Tegenwoordig zijn geoptimaliseerde werkprocessen onmisbaar binnen onze branche. Het gaat namelijk niet alleen om kwaliteit, maar ook om kwantiteit. Strakke deadlines of spoedvertalingen zijn voor ons geen probleem. Om dit soort klussen de baas te zijn, maken wij bijvoorbeeld gebruik van een vertaalgeheugen. In deze database worden eerder vertaalde woorden en zinsdelen opgeslagen. Bij een volgende vertaling, krijgt onze Slowaakse vertaler deze suggesties voorgesteld. Sluit de vertaalsuggestie perfect aan binnen de context dan past de vertaler de vertaling in de tekst toe. Het werkproces is daardoor niet alleen sneller, maar ook consistenter. Dit stelt ons in staat om de scherpe prijzen te hanteren, die je van ons gewend bent. Kortom, alleen maar voordelen voor ons en voor jou.

Slowaaks vertalen

De Slowaakse taal behoort vanzelfsprekend tot onze specialismen. Het is een interessant land om zaken mee te doen. Klanten uit verschillende branches vertrouwen ons al jarenlang voor professionele Slowaakse vertalingen. Bij ons ben je altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Kies daarom bij je volgende vertaling voor Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Onze Slowaakse vertalers komen deze talencombinaties dagelijks tegen:

 • Slowaaks – Nederlands
 • Nederlands – Slowaaks
 • Duits – Slowaaks
 • Slowaaks – Duits
 • Engels – Slowaaks

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse financiële teksten vertalen naar het Slowaaks? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Slowaakse vertalingen

Iedere Slowaakse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Slowaakse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Slowaakse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Slowaaks

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Slowaakse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Slowaakse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Slowaakse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

slowaaks vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Slowaakse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meer weten over de Slowaakse taal?

De geschiedenis van de Slowaakse taal

Slowaaks is een Slavische taal en behoort tot de West-Slavische tak van de Slavische talen. Andere West-Slavische talen zijn onder meer Tsjechisch, Pools en Sorbisch. Vanwege de geografische nabijheid en historische banden met andere Slavische volkeren, deelt Slowaaks veel woorden met andere Slavische talen, zoals Tsjechisch, Pools en Oekraïens. Er zijn echter ook woorden en uitdrukkingen die uniek zijn voor het Slowaaks. Net als de meeste talen heeft Slowaaks ook verschillende dialecten. De belangrijkste dialectgroepen zijn het West-Slowaaks, Centraal-Slowaaks, Oost-Slowaaks en een kleinere groep van dialecten gesproken in het noordoosten.

Slowaakse taal- en grammaticaregels

Over het algemeen is de uitspraak in het Slowaaks vrij fonetisch, wat betekent dat woorden meestal worden uitgesproken zoals ze worden geschreven. Het Slowaaks gebruikt het Latijnse schrift met enkele specifieke diakritische tekens, zoals accenten en hačeks (ˇ) boven bepaalde letters. Deze tekens geven aan hoe bepaalde klinkers en medeklinkers moeten worden uitgesproken. Bovendien staat de Slowaakse taal bekend om zijn relatief complexe grammaticaregels, vooral op het gebied van naamvallen. Er zijn in totaal zeven naamvallen die de rol van een woord in een zin aangeven, vergelijkbaar met andere Slavische talen. In sommige gevallen heeft het Slowaaks twee verschillende meervoudsvormen voor een zelfstandig naamwoord, die een subtiel verschil in betekenis kunnen overbrengen. Dit staat bekend als het "dubbele meervoud". Dit kan soms verwarrend zijn voor mensen die de taal leren.

Zakendoen in Slowakije – goed plan of groot risico

Ben je van plan om jouw organisatie verder uit te breiden? Dan is Slowakije wellicht een interessant land om zaken mee te doen. Uiteraard hangt dit af van een aantal factoren zoals je zakelijke doelen, de branche waarin je actief bent en de concurrentie op dit gebied. Door de geografische ligging van Slowakije, kunnen bedrijven strategische voordelen winnen. Als hart van Europa is Slowakije zowel interessant voor zakenpartners in Midden-en Oost-Europa. Bovendien heeft Slowakije in de afgelopen jaren een goede economische groei doorgemaakt. De arbeidsmarkt is evengoed interessant vanwege redelijke arbeidskosten en goed opgeleid personeel. Slowakije heeft diverse industrieën, waaronder de auto-industrie, elektronica en informatietechnologie.

Uiteraard is het van belang om de marktkansen voor jouw organisatie te onderzoeken. Bepaal of er vraag is naar jouw producten of diensten in Slowakije en hoe jouw bedrijf zich kan onderscheiden.

Culturele verschillen tussen Slowakije en Nederland

Het spreekt voor zich dat de Nederlandse cultuur verschilt van de Slowaakse. Om een beter beeld te kunnen vormen hebben wij de meest kenmerkende verschillen voor je onderzocht. Te beginnen met de taal en communicatie, de sociale normen en gedrag en als afsluiter van deze reeks de levensstijl en werkethiek.

 1. Taal en Communicatie:

  Nederland staat bekend om zijn directe communicatiestijl. Mensen zijn over het algemeen open, direct en verwachten eerlijke feedback. De Nederlandse taal kent een hiërarchievrije aanspreekvorm, wat betekent dat mensen elkaar vaak bij de voornaam aanspreken, ongeacht hun positie.

  Daarentegen hebben Slowaken vaak een meer formele communicatiestijl, vooral bij eerste ontmoetingen. Respect voor ouderen en autoriteit is belangrijk. Het Slowaaks heeft verschillende vormen van aanspreekvormen, afhankelijk van de mate van bekendheid en de situatie.

 2. Sociale Normen en Gedrag:

  Een opvallend kenmerk van de Nederlandse samenleving is het individualisme. Persoonlijke onafhankelijkheid en vrijheid worden vaak gewaardeerd. Bovendien moedigt de Nederlandse samenleving zelfexpressie aan en individualisme wordt vaak weerspiegeld in levensstijlkeuzes en sociale normen.

  De Slowaakse cultuur heeft sterke familiebanden en collectieve normen. Familie speelt een centrale rol in het leven van mensen. Traditionele normen en waarden worden vaak gerespecteerd en het belang van de gemeenschap kan zwaarder wegen dan individuele wensen.

 3. Levensstijl en Werkethiek:

  De werk-privébalans is in Nederland erg van belang. Men hecht waarde aan vrije tijd en recreatie, en overuren zijn minder gebruikelijk. Mede daarom is de werkomgeving vaak informeel en er is een platte hiërarchie. Besluitvorming kan participatief zijn, met input van alle teamleden.

  Werkculturen in Slowakije kunnen formeler zijn, met respect voor hiërarchie en gezag. Er wordt vaak veel belang gehecht aan nauwkeurigheid en zorgvuldigheid in het werk, en overuren zijn mogelijk meer gangbaar dan in sommige Westerse landen.

Tarieven Slowaaks vertalen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Slowaakse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Slowaakse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Slowaakse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Slowaakse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Slowaakse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Slowaakse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Slowaakse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Slowaakse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Slowaakse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Slowaakse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Slowaakse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Slowaakse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Slowaakse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Slowaakse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.