Gecertificeerd Azerbeidzjaans vertaalbureau

Als Azerbeidzjaans vertaalbureau vertalen wij regelmatig teksten van en naar het Azerbeidzjaans. Wij vertalen juridische, medische en financiële teksten met gemak. Ook werken wij regelmatig aan zakelijke teksten voor klanten die actief zijn op de Azerbeidzjaanse markt. Voor Azerbeidzjaanse vertalingen biedt Vertaalbureau Perfect de uitkomst.

Het Azerbeidzjaans

De officiële taal van Azerbeidzjan is het Azerbeidzjaans. Het is een Turkse taal die door ruim 30 miljoen mensen wordt gesproken in Azerbeidzjan, een deel van Iran en Turkije, en door kleine minderheden in Georgië. De taal heeft sterke Perzische en Russische invloeden.

De taal is al honderden jaren oud en heeft een aantal veranderingen meegemaakt. De taal is eeuwenlang met het Arabische alfabet geschreven. In de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw, toen Azerbeidzjan nog deel was van de Sovjet Unie, werd de taal met het Latijnse alfabet geschreven en daarna tot 1991 met het cyrillische alfabet. Na 1991 is het Latijnse alfabet weer in gebruik genomen. In Iran heeft men altijd het Arabische alfabet gebruikt.

Ervaren native speaker Azerbeidzjaanse vertalers

Onze native speakers vertalen jouw teksten van en naar het Azerbeidzjaans. Zij zijn opgegroeid met de taal waardoor zij juist de nuances kunnen aanbrengen die nodig zijn voor een goede vertaling. Zij kennen de leestekens, zoals de letter ə welke in maar weinige talen voorkomt, en zij weten welke woordkeuze het beste is voor jouw tekst. Doordat zij dagelijks aan Azerbeidzjaanse teksten werken blijven zij scherp en houden zij hun ervaring op peil.

azerbeidzjaanse vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Azerbeidzjaans vertaalbureau

Als Azerbeidzjaans vertaalbureau hebben wij ruime ervaring met Azerbeidzjaanse vertalingen. Naast deze ervaring zijn wij ook ISO gecertificeerd. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze procedures gericht zijn op een hoge klanttevredenheid. Onze hoogopgeleide Azerbeidzjaanse vertalers zijn gespecialiseerd in diverse vakgebieden, zoals techniek, rechten, geneeskunde en financiën. Jouw opdracht wordt gekoppeld aan een vertaler met expertise in het vakgebied en de branche van je brondocument. Heb je een website of webshop die vertaald moet worden van het Nederlands naar het Azerbeidzjaans, dan wordt deze vertaling verzorgd door een marketingvertaler met ervaring met SEO.

Azerbeidzjaans vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Azerbeidzjaans onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 25 bestanden van en naar het Azerbeidzjaans. Onze Azerbeidzjaanse vertalers kunnen voor jou van en naar het Azerbeidzjaans vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Azerbeidzjaanse vertalingen. Laat daarom je documenten door een Azerbeidzjaans vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Azerbeidzjaans – Nederlands, Nederlands – Azerbeidzjaans, Duits – Azerbeidzjaans, Azerbeidzjaans - Duits en Engels – Azerbeidzjaans zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Azerbeidzjaanse vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse blog vertalen naar het Azerbeidzjaans? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Azerbeidzjaanse vertalingen

Iedere Azerbeidzjaanse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Azerbeidzjaanse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Azerbeidzjaanse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Azerbeidzjaans

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Azerbeidzjaanse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Azerbeidzjaanse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Azerbeidzjaanse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

azerbeidzjaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Azerbeidzjaanse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Azerbeidzjaanse vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Azerbeidzjaanse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Azerbeidzjaanse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Azerbeidzjaanse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Azerbeidzjaanse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Azerbeidzjaanse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Azerbeidzjaanse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Azerbeidzjaanse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Azerbeidzjaanse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Azerbeidzjaanse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Azerbeidzjaanse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Azerbeidzjaanse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Azerbeidzjaanse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Azerbeidzjaanse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Azerbeidzjaanse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.