Gecertificeerd Kroatisch vertaalbureau

Kroatië is een fantastisch vakantieland. Met een ideale combinatie van ongerepte natuur en prachtige stranden, vieren steeds meer mensen daar hun vakantie. Steeds meer bedrijven bieden vakanties aan in Kroatië en daarvoor moeten folders, webteksten en andere reclame-uitingen vertaald worden naar het Kroatisch. Als Kroatisch vertaalbureau bieden wij hiervoor de oplossing.

Het Kroatisch

Net als het Servisch en het Bosnisch is het Kroatisch een Servo-Kroatische taal. Het Kroatisch is de officiële taal van Kroatië. In de tijd van het voormalige Joegoslavië, was Servo-Kroatisch de hoofdtaal en werden het Kroatisch, het Servisch en het Bosnisch als dialecten beschouwd. Ze lijken dan ook erg op elkaar, op dezelfde manier als Brits en Amerikaans Engels op elkaar lijken.

Nadat Joegoslavië uiteenviel en de republieken als onafhankelijke staten verder gingen, besloten de overheden meer nadruk te leggen op de eigen identiteit van elk land. Er werden woorden toegevoegd aan de talen waardoor er meer verschillen zijn gaan ontstaan. Toch zijn er genoeg overeenkomsten tussen de talen dat ze onderling verstaanbaar zijn.

Native speakers

Gezien Joegoslavië niet lang geleden uiteenviel, ligt het verleden nog gevoelig. Het is daarom van belang om hier rekening mee te houden bij vertalingen. Onze native speakers zijn geboren en getogen in Kroatië en begrijpen als geen ander hoe de taal en cultuur in elkaar zit.  

Daarom werken wij alleen met hoogopgeleide native speaker vertalers die rekening houden met de cultuur en geschiedenis van een land.

“Ik vind het belangrijk om goed met de klant mee te denken, zodat we samen het optimale kunnen bereiken.”

Ellen
Projectmanager
Kroatisch vertaalbureau

Gecertificeerd Kroatisch vertaalbureau

Wij hebben twee kwaliteitskeurmerken, namelijk de ISO-9001 en de ISO-17100 certificering. Het doel van de ISO norm is het continu optimaliseren van de klanttevredenheid. Dit doen wij door ons kwaliteitsbeleid na te leven. De ISO-17100 norm garandeert een hoogwaardige kwaliteit van onze vertalingen. Dankzij onze native speaker vertalers is de kwaliteit van onze vertalingen uitmuntend. Om dit te garanderen, laten wij ook een ervaren Kroatische revisor de vertalingen controleren voor wij deze aan jou retourneren.

Voor vertalingen vanuit of naar de nabij Kroatië gelegen landen kun je ook bij ons terecht, zie ons: Bosnisch vertaalbureau; Roemeens vertaalbureau; Sloveens vertaalbureau of Servisch vertaalbureau.

Kroatisch vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Kroatisch onmisbaar is, spreekt voor zich. In 2018 vertaalden wij meer dan 50 bestanden van en naar het Kroatisch. Onze Kroatische vertalers kunnen voor jou van en naar het Kroatisch vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al bijna tien jaar kwalitatieve Kroatische vertalingen. Laat daarom je documenten door een Kroatisch vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Kroatisch – Nederlands, Nederlands – Kroatisch, Duits – Kroatisch, Kroatisch - Duits en Frans – Kroatisch zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Kroatische vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse jaarverslag vertalen naar het Kroatisch? Wij helpen je graag verder!