De Engelse benaming voor een taxi is ‘cab’. Dit begrip is rond 1823 ontstaan toen het door paarden voortgetrokken wagen populair was. De wagen had twee wielen, was zeer instabiel en werd een ‘cabriolet’ genoemd. De wagen is vernoemd naar een balletsprong de genaamd ‘cabriole’, later werd dit in de volksmond ‘cab’.

De Austin Motor Company introduceerde in 1958 de FX4, dit model taxi concurreerde alle alternatieve modellen weg door zijn prijs. Van dit model werden er ongeveer 7000 verkocht. Tegenwoordig is het Public Carriage Office verantwoordelijk voor alle Londense taxi’s. Er worden zeer strenge eisen gesteld aan afmetingen, draaicirkel en de veiligheid. Dit is ook de reden dat iedereen in dezelfde wagen rondrijden. Op dit moment rijden er meer dan 21.000 taxi’s in Londen rond.

Omdat er dus relatief veel taxi’s rondrijden door Londen, is het tevens een hele mooie manier om te adverteren. Tegenwoordig worden de advertenties zelfs slim ingezet op basis van het gedeelte van de stad waar ze actief zijn.

Er worden zogenaamde geo-targetting technieken ingezet om juist die advertenties te tonen die van toepassing zijn voor dit gebied. Een goed voorbeeld hiervan is dat een taxi die in ‘West End’ rijdt, adverteert voor theaters. In de buurt van het Londense vliegveld ‘Heathtrow’ wordt weer voornamelijk geadverteerd worden met vakantieaanbiedingen.

De advertenties worden getoond door middel van beeldschermen die in de taxi is ingebouwd. De technologie is afkomstig van het bedrijf VeriFone, deze organisatie regelt al de advertentiecampagnes op de taxi’s en in de bussen in Londen.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >