De Engelse benaming voor een taxi is ‘cab’. Dit begrip is rond 1823 ontstaan toen het door paarden voortgetrokken wagen populair was. De wagen had twee wielen, was zeer instabiel en werd een ‘cabriolet’ genoemd. De wagen is vernoemd naar een balletsprong de genaamd ‘cabriole’, later werd dit in de volksmond ‘cab’.

De Austin Motor Company introduceerde in 1958 de FX4, dit model taxi concurreerde alle alternatieve modellen weg door zijn prijs. Van dit model werden er ongeveer 7000 verkocht. Tegenwoordig is het Public Carriage Office verantwoordelijk voor alle Londense taxi’s. Er worden zeer strenge eisen gesteld aan afmetingen, draaicirkel en de veiligheid. Dit is ook de reden dat iedereen in dezelfde wagen rondrijden. Op dit moment rijden er meer dan 21.000 taxi’s in Londen rond.

Omdat er dus relatief veel taxi’s rondrijden door Londen, is het tevens een hele mooie manier om te adverteren. Tegenwoordig worden de advertenties zelfs slim ingezet op basis van het gedeelte van de stad waar ze actief zijn.

Er worden zogenaamde geo-targetting technieken ingezet om juist die advertenties te tonen die van toepassing zijn voor dit gebied. Een goed voorbeeld hiervan is dat een taxi die in ‘West End’ rijdt, adverteert voor theaters. In de buurt van het Londense vliegveld ‘Heathtrow’ wordt weer voornamelijk geadverteerd worden met vakantieaanbiedingen.

De advertenties worden getoond door middel van beeldschermen die in de taxi is ingebouwd. De technologie is afkomstig van het bedrijf VeriFone, deze organisatie regelt al de advertentiecampagnes op de taxi’s en in de bussen in Londen.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.