Vooraanstaand taalkundige Nicolas Ostler is van mening dat het Engels zal uitsterven, net zoals dat met het Latijns en Oud-Grieks is gebeurd. En dat terwijl het Engels op dit moment één van de meest gesproken talen ter wereld is. Het Engels zorgt ervoor dat veel mensen uit anderstalige landen toch met elkaar kunnen communiceren.

Vertaalmachines

Op dit moment maken vertaalmachines een razendsnelle opkomst. Vertaalmachines als Google Translate en Siri worden namelijk steeds beter. De heer Ostler verwacht dat je in realtime, stukken tekst of gesproken woord direct kan vertalen. Hij denkt daarom dat de vertaalmachines op deze manier het Engels als communicatietaal zal vervangen.

De taalkundige verwacht echter niet dat het Engels geheel zal verdwijnen, maar nog wel in de landen gesproken blijft worden waar het als moedertaal gehanteerd wordt. Volgens hem zijn alle gemeenschappelijke talen afhankelijk van zaken zoals de economie en cultuur.

Toch lijkt dit allemaal niet heel erg aannemelijk. Vertaalmachines worden namelijk wel steeds beter, maar vertalen is en blijft een ambacht die niet door computers kan worden verricht. Het lijkt dan ook niet erg waarschijnlijk dat vertaalmachines een gehele taal kunnen doen verdwijnen.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.