Het is onmogelijk om een exact aantal te geven van alle woorden die in de Engelse taal wordt gebruikt. Een organisatie genaamd de Global Language Monitor heeft echter na gedegen onderzoek een schatting gedaan die uitkwam op maar liefst 988.968 woorden. Hoewel er veel discussies zijn over welke woorden nu wel en niet mogen worden meegerekend, kunnen we het erover eens zijn dat het in ieder geval een heel groot aantal is.

Het is verrassend om te horen dat mensen die Engels als hun moedertaal hebben, slechts 7.500 woorden gebruiken voor 90% van hun gesproken en geschreven taal. Wie Engels wil leren zou er dus verstandig aan doen om allereerst deze woorden te leren.

Uitgeverij MacMillan

De uitgeverij MacMillan heeft onderzoek gedaan naar deze meest gebruikte woorden in de Engelse taal en een woordenboek opgesteld waar al deze, rood gemarkeerde, woorden verzameld zijn. Vervolgens hebben ze de verschillende woorden ook weer geclassificeerd naar de mate van gebruik. Zo komen de woorden met 1 ster redelijk vaak, die met 2 sterren nog vaker en de woorden met 3 sterren het vaakst.

MacMillan kan jou ook helpen als je je Engels wilt verbeteren. Zij hebben onlangs een Facebook pagina  en Twitter account gelanceerd. Als je deze volgt zie je elke dag drie veelgebruikte woorden voorbijkomen. Op deze manier leer je via jouw eigen sociale media binnen een kleine 7 jaar alle belangrijke woorden. Naast de woorden geven ze je ook nog handige taaltips en advies. Het proberen waard dachten we zo!

Mocht je echter niet over de tijd beschikken om je Engels tot een professioneel niveau te tillen, dan bieden onze ervaren Engelse vertalers uitkomst.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...