Waarschijnlijk bent u een ondernemer. Na een succesvolle introductie van uw product bent u in Nederland de grenzen van uw groei tegengekomen. Gelukkig is Nederland lid van de Europese Unie, waarbij vrij handelsverkeer mogelijk is met de gehele Europese Unie. U weet dat uw goederen waarschijnlijk ook zullen aanslaan in Spanje. Met meer dan 45 miljoen inwoners is deze markt 3 keer zo groot als de Nederlandse markt. Maar waar moet u aan denken bij het exporteren van uw goederen naar Spanje?

Een valkuil waar vaak onvoldoende rekening mee wordt gehouden zijn de culturele verschillen tussen de Nederlandse zakelijke markt en de Spaanse zakelijke markt. Er zijn natuurlijke culturele verschillen (denk aan bijvoorbeeld de siësta) te overwinnen en een taalbarrière te slechten, zeker omdat de Spaanse zakenmensen over het algemeen minder kennis hebben van de Engelse taal dan Nederlandse zakenmensen.

Om hierin optimaal de Spaanse markt te benaderen kan het handig zijn een Spaanse tussenpersoon te zoeken. Een Spaanse tussenpersoon is vertrouwd met de Spaanse markt en de gebruiken in het Spaanse zakenleven. Een goede tussenpersoon weet uw product of dienst naar iets waardevols voor de Spaanse markt te vertalen. Echter is het lastig een goede tussenpersoon te vinden, omdat de beste tussenpersonen nu eenmaal niet als eerste in de zoekmachines terugkomen.

In Spanje is er een uitgebreide traditie op het gebied van importeurs, waarop veel Spaanse handelsorganisaties actief zijn. Dit zijn vooral grote handelsorganisaties die kleinere, regionale handelsorganisaties bedienen voor de lokale markt. Door het grote aantal provincies in Spanje en autonomie van bepaalde regio’s (zoals Catatoni­e) is het noodzakelijk goed op de hoogte te zijn van de regionale verschillen, ook omdat het dus op het niveau van de regelgeving kan verschillen.

Verder is het ook handig rekening te houden met de economische verschillen in Spanje. Het Noord-oosten van Spanje is bijvoorbeeld aanzienlijk welvarender dan de rest van Spanje, Madrid uitgezonderd.

Voor ondernemers die willen kijken naar vakbeurzen in Spanje, het handig te kijken bij de Asociación de Ferias Españolas, waarbij de grootste beurscomplexen in Spanje zijn aangesloten. Zij organiseren samen meer dan 90% van de vakbeurzen in Spanje. Vooral de beurzen in Madrid, Barcelona, Bilbao, Zaragoza en Valencia hebben in Spanje een goede naam. Ondernemers kunnen hier in contact komen met hun Spaanse vakgenoten om vruchtbare samenwerkingen te laten ontstaan.

Spaans Perfect hoopt dat dit mee kan werken aan een succesvolle introductie van uw product op de Spaanse markt. Wij dragen daar natuurlijk graag een steentje aan bij door het vertalen van uw website en ander promotiemateriaal naar de Spaanse taal.

De beursfederatie: Associación de Ferias Españolas: www.afe.es

Brancheorganisatie voor handelsagenten: Asociación de Agentes Comerciales: www.cgac.es

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >