Waarschijnlijk denk jij, net als menig ander, dat de Spaanse markt door de crisis van 2008 een zeer onaantrekkelijke markt is. Maar deze crisis hoeft niet direct te betekenen dat deze markt voor jouw bedrijf niets kan opleveren, bovendien gaat het alweer steeds beter met de Spaanse markt die langzaam aan het opkrabbelen is. Spanje blijft daarom een land waar zeker marktkansen liggen voor vele (Nederlandse) bedrijven.

Innovatie en vernieuwing

Innovatie en vernieuwing kan bijvoorbeeld een grote rol hierbij spelen. Is jouw bedrijf vernieuwend en innovatief, en daarmee kostenbesparend? Zo kun je in Spanje de concurrentie voorblijven. Veel Spaanse bedrijven hanteren namelijk nog steeds een werkwijze waar wij eind jaren 80/90 reeds afscheid van hebben genomen. Dit betekent dus dat een frisse wind vanuit Noord-Europese bedrijven de Spaanse markt wel eens goed zou kunnen doen.

Website vertalen naar het Spaans

Denk je erover om te internationaliseren, en bijvoorbeeld jouw website te laten vertalen naar het Spaans? Het is dan wel belangrijk om rekening te houden met cultuurverschillen. Niet alleen met betrekking tot de vertaling is dit belangrijk, om misverstanden te voorkomen in de communicatie met jouw doelgroep. Maar je moet ook rekening houden met cultuurverschillen wanneer je zaken gaat doen in Spanje. Spanjaarden houden over het algemeen namelijk niet zo van verandering, dus het zal wellicht moeilijk zijn om innovatieve ideeën aan de man te brengen.

Bij de Spaanse consument is vertrouwen daarom van essentieel belang. En vertrouwen wek je onder andere door een goed vertaalde website. Wanneer de klanten spelfouten en verkeerde zinsvolgordes tegenkomen op jouw website zullen zij snel het vertrouwen in jouw bedrijf verliezen. Vertaalbureau Perfect kan jouw website zo vertalen dat jouw doelgroep optimaal bereikt wordt.

Een aantal belangrijke tips:

  • Zorg dat je de taal goed kent (en dus ook al jouw documenten in het Spaans op orde heeft). Er wordt in Spanje namelijk nauwelijks Engels (en andere talen) gesproken.
  • Onderzoek goed op welk geografisch gebied je zich het beste kan richten. Het belangrijkste deel van de economie bevindt zich namelijk in Madrid en Barcelona.
  • Bepaal een goede strategie, denk hierbij aan prijzen, service etc. Ga je een netwerk van externe agenten inzetten, of hanteer je puur en alleen een Spaanse website?
  • Onderzoek de markt: is er behoefte aan jouw producten?
  • Houdt rekening met cultuurverschillen. Wanneer je jouw website door Vertaalbureau Perfect laat vertalen zullen wij hier in ieder geval rekening mee houden. Maar ook in verdere correspondentie is het belangrijk om daar rekening mee te houden.

Uiteindelijk zal het vertalen van jouw website altijd de eerste stap zijn. Het vertalen en onderhouden van jouw website is relatief goedkoop, terwijl er een grote kans is dat het vele malen meer oplevert dan wat het je gekost heeft.

Voorbeeld succesvol bedrijf in Spanje (website)

Een leuk voorbeeld van een bedrijf dat in Spanje een nichemarkt slim bedient is Appiehein.com.Zij richten zich uitsluitend op Nederlanders in Spanje, en verkopen dus Nederlandse supermarkt producten. De Nederlanders die niet in de buurt wonen van een supermarkt met Nederlandse producten maken erg veel gebruik van deze site.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >