Maak jij gebruik van de OpenCart software en ben jij toe aan de volgende stap? Met behulp van dit artikel geven wij jou graag inzicht in de mogelijkheden en waar jij juist op moet letten tijdens het vertalen van je OpenCart webshop.

Ben je vooral aan het oriënteren en nog op zoek naar het beste systeem en wil je ook eens inzicht in het instellen van andere meertalige webshops? Bekijk dan ook eens onze andere handleidingen:

Hoe stel je meerdere talen in voor je OpenCart-webshop?

Binnen OpenCart is het niet moeilijk om meerdere talen in te stellen voor je webshop. Het stappenplan is vrij simpel. Om van OpenCart een meertalige webshop te maken moet je een taalbestand toevoegen.

Wanneer je eenmaal het taalbestand hebt toegevoegd kun je in de backend (versie 3) de taal instellen onder ‘system » localisation » languages’. In je huidige variant heb je de taal waarschijnlijk ingesteld op Nederlands of Engels (zie onderstaande screenshot).

Wanneer jij een categorietekst of producttekst in een andere taal wil zetten dan dien je eerst de taal toe te voegen via bovenstaande screenshot. Maar let op! De taal kun je alleen toevoegen als je het ‘taalbestand’ hebt geüpload via de ‘extension installer’.

De tweede stap is het downloaden van de taal via de marketplace van OpenCart. De marketplace kun je bereiken via ‘Extensions » Marketplace’. Als voorbeeld geven we even het ‘Nederlandse’-taalpakket (wij zoeken op ‘dutch’).

Het taalpakket dien je te downloaden. De volgende stap is het bestandje dat je zojuist gedownload hebt te uploaden in je webshop. Dit doe je door het bestandje te uploaden via de ‘extension » installer’ (zie onderstaande screenshot of de video).

Wanneer je eenmaal het taalpakket geüpload hebt dan heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar de eerste stap: ‘system » localisation » languages’.

Hier kun je nu de nieuwe taal aanmaken door op het plusje te drukken en hier de code van de taal selecteren die je zojuist hebt toegevoegd (zie onderstaande screenshot).

Eenmaal toegevoegd zie je dat er bij de categorieën een extra tabblad is ontstaan waar je jouw nieuwe taal kunt toevoegen (zie onderstaande screenshot).

Gaat het je allemaal te snel en wil je graag het nog allemaal eens rustig kunnen bekijken in een videohandleiding? Bekijk dan de onderstaande video.

De volgende stap! Laat je OpenCart webshop vertalen door Vertaalbureau Perfect!

Heb je jouw OpenCart webshop op orde en ingesteld om meerdere talen toe te voegen? Dan is de volgende stap het vertalen van je teksten! Het is belangrijk dat je jouw teksten 100% correct laat vertalen door native speakers die niet alleen de taal volledig beheersen, maar tevens de cultuur van het land kennen.

Onze native speakers helpen je graag met het vertalen van je OpenCart webshop! Wil je graag de stap naar het buitenland maken en wil je dit direct goed doen? Kies dan voor onze ervaren vertalers!

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >