Maak jij gebruik van de OpenCart software en ben jij toe aan de volgende stap? Met behulp van dit artikel geven wij jou graag inzicht in de mogelijkheden en waar jij juist op moet letten tijdens het vertalen van je OpenCart webshop.

Ben je vooral aan het oriënteren en nog op zoek naar het beste systeem en wil je ook eens inzicht in het instellen van andere meertalige webshops? Bekijk dan ook eens onze andere handleidingen:

Hoe stel je meerdere talen in voor je OpenCart-webshop?

Binnen OpenCart is het niet moeilijk om meerdere talen in te stellen voor je webshop. Het stappenplan is vrij simpel. Om van OpenCart een meertalige webshop te maken moet je een taalbestand toevoegen.

Wanneer je eenmaal het taalbestand hebt toegevoegd kun je in de backend (versie 3) de taal instellen onder ‘system » localisation » languages’. In je huidige variant heb je de taal waarschijnlijk ingesteld op Nederlands of Engels (zie onderstaande screenshot).

Wanneer jij een categorietekst of producttekst in een andere taal wil zetten dan dien je eerst de taal toe te voegen via bovenstaande screenshot. Maar let op! De taal kun je alleen toevoegen als je het ‘taalbestand’ hebt geüpload via de ‘extension installer’.

De tweede stap is het downloaden van de taal via de marketplace van OpenCart. De marketplace kun je bereiken via ‘Extensions » Marketplace’. Als voorbeeld geven we even het ‘Nederlandse’-taalpakket (wij zoeken op ‘dutch’).

Het taalpakket dien je te downloaden. De volgende stap is het bestandje dat je zojuist gedownload hebt te uploaden in je webshop. Dit doe je door het bestandje te uploaden via de ‘extension » installer’ (zie onderstaande screenshot of de video).

Wanneer je eenmaal het taalpakket geüpload hebt dan heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar de eerste stap: ‘system » localisation » languages’.

Hier kun je nu de nieuwe taal aanmaken door op het plusje te drukken en hier de code van de taal selecteren die je zojuist hebt toegevoegd (zie onderstaande screenshot).

Eenmaal toegevoegd zie je dat er bij de categorieën een extra tabblad is ontstaan waar je jouw nieuwe taal kunt toevoegen (zie onderstaande screenshot).

Gaat het je allemaal te snel en wil je graag het nog allemaal eens rustig kunnen bekijken in een videohandleiding? Bekijk dan de onderstaande video.

De volgende stap! Laat je OpenCart webshop vertalen door Vertaalbureau Perfect!

Heb je jouw OpenCart webshop op orde en ingesteld om meerdere talen toe te voegen? Dan is de volgende stap het vertalen van je teksten! Het is belangrijk dat je jouw teksten 100% correct laat vertalen door native speakers die niet alleen de taal volledig beheersen, maar tevens de cultuur van het land kennen.

Onze native speakers helpen je graag met het vertalen van je OpenCart webshop! Wil je graag de stap naar het buitenland maken en wil je dit direct goed doen? Kies dan voor onze ervaren vertalers!

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.