Frankrijk heeft altijd tot één van de meest invloedrijke landen van de wereld gehoord. Tegenwoordig staat Frankrijk genoteerd op de vijfde plek van grootste economieën ter wereld. Producten die Nederland voornamelijk invoert vanuit Frankrijk zijn o.a. machines, vervoermaterieel en chemische producten. Daarentegen haalt Frankrijk voornamelijk groenten, fruit en vleesproducten uit Nederland. Frankrijk is dus zeker een land met mogelijkheden. Er moet echter bij zowel Franse vertalingen als in zakelijke gesprekken rekening gehouden worden met verschillen tussen beide landen.

Zakelijke cultuurverschillen

Ongeacht het feit dat Nederland en Frankrijk allebei tot de West-Europese cultuur behoren zijn er wel degelijk behoorlijke verschillen tussen beide landen in de zakelijke wereld. Zo zult u bijvoorbeeld in Frankrijk waarschijnlijk meer vrouwen in onderhandelingsposities tegenkomen dan in Nederland. Daarnaast zijn er nog een aantal gewoontes die in Frankrijk vanzelfsprekend zijn.

Zakelijke handelingen

Hieronder een paar handelingen die in Frankrijk vanzelfsprekend zijn:
• Bij het voorstellen noemt u uw naam en geeft u uw visitekaartje af.
• Bij het weggaan dient u iedereen aan wie u bent voorgesteld een hand te geven.
• Wees hoffelijk in uw taalgebruik.

Zakelijke ontmoetingen

Daarnaast hebben wij nog enkele tips om mee te geven om mee te nemen in zakelijke ontmoetingen:
• Neem voor het zakendoen ruimschoots de tijd, roer onderwerpen aan als hobby’s, cultuur en vakantie. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie is essentieel voordat u uw product kunt verkopen.
• Het wordt erg gewaardeerd als u Frans spreekt, let er wel op dat u ten alle tijden blijft vousvoyeren.
• Let op dat onderhandelingsprocessen in Frankrijk trager verlopen dan in Nederland vanwege de sterke hiërarchie in Franse bedrijven.
• Indien u wordt uitgenodigd voor een maaltijd bij uw zakenpartner thuis, neem dan geen wijn mee maar chocola of een dessert.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >