Deskundig vertaaladvies? Neem contact op!

Vertaalbureau Perfect is 12e geworden in de:

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan
  2. Ontvang de offerte met gepast advies
  3. Bevestig de offerte en ontvang uw vertalingen en factuur per e-mail

Vraag een offerte aan
offerte binnen 1 werkdag

Pools vertaalbureau

Als Pools vertaalbureau merken wij dat Poolse vertalingen momenteel erg populair zijn. De toetreding van Polen tot de EU is een ontwikkeling welke aangewezen zou kunnen worden als oorzaak. Veel Nederlandse bedrijven doen tegenwoordig zaken met mensen van Poolse afkomst en/of Poolse organisaties en willen derhalve in het Pools communiceren met hun doelgroepen.

Wanneer u een vertaling Pools nodig heeft, helpt Vertaalbureau Perfect u graag verder. Wij hebben ervaren en professionele vertalers in dienst die uw tekst met gevoel kunnen vertalen. Zowel vanuit het Pools naar het Nederlands als vanuit het Nederlands naar het Pools.

Pools vertaalbureau

De Poolse vertalers van Vertaalbureau Perfect zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Hiernaast werken wij uitsluitend met native speakers, dit betekent dat al onze Poolse vertalers/vertaalsters geboren en getogen zijn in Polen.

Door gebruik te maken van deze zogenaamde native speakers kunnen teksten met gevoel voor de Poolse cultuur vertaald worden. Een letterlijke vertaling kan soms de plank misslaan en de communicatie met uw Poolse doelgroepen negatief beïnvloeden. Als Pools vertaalbureau vertalen wij regelmatig handleidingen, arbeidscontracten, handboeken voor personeel en export/import- documenten.

De Poolse taal

Pools wordt wereldwijd door ongeveer 40 miljoen mensen gesproken. De meeste hiervan wonen in Polen. Andere Poolse sprekers zijn te vinden in de Verenigde Staten vanwege de grote immigratiestroom in vorige eeuwen, Wit-Rusland, Oekraïne en Litouwen. De Poolse taal is ontstaan in de 12 eeuw en heeft zich door de tijd heen ontwikkeld. Het Poolse alfabet is gebaseerd op het Latijnse schrift en gebruikt net als het Frans veel diakritische tekens, waaronder punten boven of onder letters zoals: ‘ż’.

Het Pools kent veel verbuigingen en vervoegingen – zo onderscheidt men op aantal (één of meer) en geslacht (mannelijk, vrouwelijk, onzijdig) maar ook op menselijkheid (wel/geen persoon) en op bezieling (wel/niet levend). Bovendien worden er in het Pools voor verschillende klanken speciale lettercombinaties gebruikt. Een andere ingewikkelde factor in het Pools zijn de 7 naamvallen die worden gebruikt. Gelukkig zijn onze Poolse vertalers opgegroeid met de Poolse taal en zijn zij in staat om uw teksten kwalitatief te vertalen.

U zoekt een Pools vertaalbureau? Zoek niet verder en vraag een offerte aan.

Vraag een offerte aan
offerte binnen 1 werkdag
Maak kennis met ons
of vraag een proefvertaling aan