Polen geldt net als Oekraïne dit jaar als strijdtoneel voor het grootste voetbalevenement van Europa: het EK voetbal. Vandaar dat wij het de moeite waard vonden om u wat meer te vertellen over dit mooie land.

Polen, officieel de Republiek Polen, is een Oost-Europees land gelegen ten westen van Oekraïne en ten oosten van Duitsland. Het land telt meer dan 38 miljoen inwoners en heeft als hoofdstad Warschau. De officiële voertaal is het Pools. Het Russisch en Duits en in mindere mate het Engels worden vaak aangenomen als tweede taal. Het Pools behoort tot de West-Slavische talenfamilie (andere talen binnen deze familie zijn het Tsjechisch en Slowaaks) De geschiedenis van Polen is rijk maar wordt vaak in één adem genoemd met de gruwelen van de tweede wereldoorlog. Van alle landen heeft Polen in deze periode het meeste geleden. Het verloor maar liefst 20% van haar bevolking in minder dan 10 jaar. Na de beëindiging van de tweede wereldoorlog in 1945 was Polen tot 1989 lid van de Sovjet-Unie. Na de val van de Berlijnse muur werd Polen weer een democratie. In 2004 werd Polen lid van de Europese Unie, wat ervoor zorgde dat veel Polen hun geluk elders in Europa gingen beproeven. Tegenwoordig werken er daarom ook veel Polen in Nederland en andere West-Europese landen.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.