Het komt wel eens voor dat mensen vragen waarom vertaalbureaus duurder zijn vergeleken met willekeurige freelance vertalers. Welke toegevoegde waarde heeft een goed vertaalbureau eigenlijk ten opzichte van een vertaler? Daar gaan we in dit bericht antwoord op geven...

Vertalingen kunnen niet altijd foutloos zijn. Vertalen is en blijft namelijk mensenwerk. Het is echter wel noodzaak voor bedrijven dat vertalingen van hoge kwaliteit zijn. Zo vormen vertalingen van marketing teksten zoals brochures en websites vaak een eerste indruk van uw bedrijf. Een slechte vertaling brengt snel negatieve en amateuristische associaties naar boven over uw organisatie. Bij een foutieve technische, medische of juridische vertaling zijn de gevolgen soms helemaal niet meer te overzien.

Belangrijk bij het waarborgen van de kwaliteit is het controleren van de vertaalde teksten. Bij een goed vertaalbureau wordt er gebruik gemaakt van revisoren. Dit betekent dat het vertaalde werk eerst langs een controlerende vertaler gaat voordat het wordt afgeleverd bij de klant.

Het reviseren van teksten behoort tot één van de vele eisen van de ISO-17100 certificering opgesteld door Kiwa Nederland. Dit certificaat mag als beste kwaliteitskeurmerk in de vertaalbranche worden beschouwd.

De ISO-17100 certificering verplicht onder andere:

Te werken met hoogopgeleide en ervaren vertalers en revisoren
Elke vertaling te reviseren
Een duidelijke overeenkomst opstellen met de afnemer
De vertaling volgens de overeenkomst op te leveren

Ons advies omtrent een vertaling luidt altijd om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding en niet enkel naar het kostenplaatje. Een vertaling moet gezien worden als een investering. Een foutieve vertaling kan namelijk grote impact hebben op het succes van uw bedrijf op de buitenlandse markt.

Wilt u er zeker van zijn dat uw vertaling naar behoren wordt uitgevoerd, kies dan voor een vertaalbureau die beschikt over een ISO-17100 certificering.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >