Vertalingen leveren is een zeer diverse dienst. Elke vertaling vraagt namelijk om een andere aanpak. Zo moeten juridische documenten bijvoorbeeld vaak letterlijk vertaald worden, bij marketingteksten ligt dit anders... Deze teksten worden vaak vrij vertaald.

Marketingteksten komen in vele vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan teksten in brochures en folders of op posters, flyers en websites. Wat een marketingtekst van een andere vertaling onderscheidt is dat de boodschap helder overgebracht dient te worden. Belangrijk hierbij is dat de commerciële vertaling wordt uitgevoerd door een vertaler die de cultuur van het beoogde land feilloos aanvoelt. Wat in het ene land als grappig wordt beschouwd kan in een ander land juist heel anders overkomen.

Dit overkwam ook Coors, een Amerikaans bierbrouwer. Het bedrijf wou haar marktbereik vergroten door internationaal te gaan opereren. Er werd gekozen om de Mexicaanse biermarkt te gaan veroveren. Toen Coors haar bier in het Spaanstalige land wilde lanceren, bleek de bedrijfsslogan “Turn It Loose” in het Spaans echter een geheel andere betekenis te hebben. In Amerika wordt het geassocieerd met ontspannen en genieten, in het Spaans krijgt het een iets andere betekenis, namelijk “(krijg) dunne ontlasting”. Het drinken van een lekker koud Coors biertje kreeg in Mexico zo wel een heel dubieuze betekenis.

Een oplossing voor problemen als deze is het gebruiken van een native speaker. Een native speaker, oftewel een moedertaalspreker, is een vertaler die enkel vertaalt naar het land waarin hij of zij is opgegroeid. Deze moedertaalsprekers hebben als groot voordeel dat zij taal- en cultuurverschillen gemakkelijk kunnen onderscheppen.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >