WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren webmaster!

De eerste insteek van WordPress was een creatief en simpel blogplatform. WordPress heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld tot een volwaardig CMS-systeem. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook als je een meertalige WordPress website wil opzetten. Veel ondernemers vinden het vaak nog spannend om de stap naar het buitenland te maken.

In dit artikel leggen we je graag uit hoe jij een meertalige WordPress website opzet en hoe ons professionele vertaalbureau jou kan helpen met het foutloos vertalen van jouw WordPress website.

Hoe werkt een meertalige WordPress website?

WordPress maakt gebruik van plugins. Voor ieder probleem is er wel een oplossing in de vorm van een plugin, zo ook voor het opzetten van een meertalige WordPress website. Voordat jij kunt gaan bepalen welke plugin voor jouw website geschikt is dien je je te verdiepen in de mogelijkheden.

Let op! Een plugin voor een meertalige WordPress website geeft je enkel de mogelijkheid om je website in verschillende talen te tonen. Met het vertalen van je content helpen wij je graag verder! Neem contact op voor de mogelijkheden.

De 3 populairste vertaal-plugins van WordPress:

Deze plugins zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van aantal downloads, positieve reviews en actieve updates.

  • Polylang (gratis)
  • TranslatePress (betaald)
  • WPML (ook voor een WooCommerce webshop)

Alle plugins zijn geschikt om jouw website om te zetten naar een meertalige WordPress website. Een betaalde plugin geeft je meer garantie op updates, echter is Polylang al een tijd op de markt en ook deze plugin wordt continu doorontwikkeld. Met meer dan 500.000 actieve installaties weet je vaak zeker dat de plugin zijn werk goed doet.

Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een meertalige WordPress website

Heb jij een standaard WordPress website geïnstalleerd via Installatron en heb je jouw eigen thema gekozen of laten bouwen door een websitebouwer? Dan is de volgende stap het installeren van je plugin.

De 3 populairste vertaalplugins installeer en activeer je op dezelfde manier als iedere andere plugin. Eenmaal geactiveerd kun je direct aan de slag met het vertalen van jouw webteksten. Onze in-house native speakers helpen je graag verder met het vertalen van jouw online teksten.

Het kan voorkomen dat jij tientallen plugins hebt geïnstalleerd die niet automatisch vertaald worden. Ook bepaalde elementen van maatwerk dien je apart te vertalen. Hiervoor kun je gebruik maken van language-files (.po-bestanden / .pot-bestanden), deze language-files kunnen wij snel en eenvoudig vertalen met Poedit.

Een meertalige website met behulp van Vertaalbureau Perfect!

Onze professionele vertalers helpen jou graag verder met het uitwerken van je internationale website. Dankzij onze expertise weten wij exact hoe wij jouw website moeten vertalen. Een belangrijk onderdeel waar wij bijvoorbeeld op letten is het converterend schrijven in combinatie met de laatste SEO-technieken om de online vindbaarheid te verbeteren. Wil jij meer informatie over onze tarieven? Neem dan contact met ons op.

Meer leren over internationale websites en online je bezoekers benaderen? Bekijk dan ook eens:

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >