Heb je er al eens aan gedacht om met jouw onderneming de grens over te steken? Duitsland is het land met de meeste inwoners van alle landen in Europa en daarmee een zeer interessante markt. Een fijne bijkomstigheid is dat de Nederlandse overheid de export wil stimuleren en ondernemers subsidieert die weinig ervaring hebben met exporteren. Wat houdt deze zogenaamde Prepare2start subsidieregeling eigenlijk in?

Prepare2start

De subsidieregeling is een initiatief van NL EVD, voorheen de Nederlandse Economische Voorlichtingsdienst, met als doel het ondersteunen van ondernemers die geen of weinig ervaring hebben met export. De NL EVD helpt je niet alleen bij het opstellen en implementeren van de exportplannen, je kunt ook een vergoeding krijgen voor de kosten van bepaalde activiteiten.

Om in aanmerking te komen voor de Prepare2start subsidie moet je als onderneming wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet jouw onderneming logischerwijs in Nederland zijn gevestigd, mag je niet meer dan 100 fulltime medewerkers in dienst hebben en mag jouw omzet over het afgelopen jaar niet meer dan een kwart uit exportinkomsten bestaan. Uiteraard zijn er nog een aantal criteria; op de site van de Kamer van Koophandel vindt je een test om te kijken of je in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie.

Bijdrage in de kosten

Indien je in aanmerking komt voor een subsidie kun je van de overheid een bijdrage in de kosten voor bepaalde activiteiten ontvangen. Een aantal van die activiteiten is bijvoorbeeld: marktverkenning, zakenpartners selecteren, juridisch advies inwinnen en opleidingen en beurzen organiseren. Je kunt zelf kiezen door wie je deze activiteiten wilt laten uitvoeren. De hoogte van de bijdrage bedraagt 50% van de gemaakte kosten tot een maximum van € 11.500,- .

Aanvragen?

Het is helaas niet zo dat iedere ondernemer een subsidie kan aanvragen. Het NL EVD heeft elk jaar een bepaald bedrag dat zij onder de uitvoerders van de regeling verdelen. Als er veel aanvragen zijn dan kan het zo zijn dat men het maximum van dit bedrag al heeft bereikt. Het is dus erg belangrijk dat je, wanneer je geïnteresseerd bent, tijdig contact opneemt met een ‘consulent internationale handel’ van de KvK bij jou in de regio. Deze consulent helpt je dan ook geheel kosteloos met het aanvragen van een Prepare2start regeling en het gehele verdere traject.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

exporteren u doet het niet alleen vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.