Ondanks de aanhoudende groei van het Engels als wereldtaal, is het Engels niet overal even welkom. In Saoedi-Arabië is de Engelse taal namelijk verbannen uit hotels en westerse kalenders.

Hotelpersoneel zal in Saoedi-Arabië dus niet langer Engels mogen praten. Laat je Engelse teksten dus snel vertalen door een Arabisch vertaalbureau. Dit is natuurlijk erg vervelend voor buitenlandse toeristen. Veelal is het Engels toch de enige taal waarmee mensen uit verschillende landen en verschillende talen waarmee men toch met elkaar kan communiceren.

Ook zijn kalenders in Engelse taal verboden. Er dient vanaf heden een speciale kalender naar Arabische maatstaven gebruikt te worden om afspraken vast te leggen, de zogeheten Hijri-kalender.

Verder geldt het Arabisch als enige ambtelijke taal in instellingen van de staat. Er mag dus geen Engels meer worden gesproken door ambtenaren onderling. Zo wil Saoedi-Arabië haar eigen taal graag bewaren.  Hieruit blijkt de grote groei van het Engels maar weer eens. In dit geval is het echter zo erg dat er dus zelfs een verbod op het Engels wordt gezet. Het is maar de vraag of de groei van de Engelse taal op deze manier tegengegaan kan worden.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...