De hoofdprijs van de Spaanse kerstloterij 'El Gordo' is dit jaar gevallen in Grañen, een piepklein dorpje. De inwoners met een winnend lot mogen 720 miljoen euro onder elkaar verdelen. De 1.800 houders van een lot met het nummer 58268 winnen ieder 400.000 euro.

Groot bedrag
De Lotería de Navidad is een van de oudste loterijen en een groot evenement in Spanje. Bijna alle Spanjaarden kopen een lot voor 20 euro. Totaal is er dit jaar 2,55 miljard euro uitgereikt aan deelnemers met een winnend lot, het grootste bedrag sinds de eerste kerstloterij in 1812.

Bewoners van Grañen reageerden uitgelaten op de winst van 'El Gordo', de grootste prijs. Het gebied kampt, net als veel andere regio's in Spanje, met een slechte economische situatie. Veel bedrijven zijn gesloten omdat zij te weinig inkomsten hadden. Daarnaast zijn er veel werklozen.

Zingen
De trekking van de winnende nummers vindt plaats in de Spaanse hoofdstad Madrid. Kinderen trekken de cijfers en zingen deze voor een groot publiek. Veel Spanjaarden verkleden zich voor dit jaarlijkse evenement, voorafgaand aan Kerst.

Opvallend
Opvallend is dat dit jaar leden van de Partido Popular in Valencia, de partij die onlangs de verkiezingen heeft gewonnen, veel winnende loten in hun bezit hadden.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...