Vanavond om 20.45 is het zover. Nederland staat op het Europees Kampioenschap voetbal 2012 tegenover aartsrivaal Duitsland. Nederland zal vandaag bijna zeker moeten winnen om de kwartfinale te kunnen halen.

Statistieken wijzen uit dat Duitsland en Nederland de meest ervaren landen zijn in de geschiedenis van het EK. Duitsland speelde 38 wedstrijden en Nederland 32. Duitsland won het toernooi al 3 maal, en verloor de finale ook al 3 maal. Nederland stond slechts 1 keer in de finale, maar won die ook (in 1988). Nederland werd wel 4 maal uitgeschakeld in de halve finale, terwijl de Duitsers dit slechts 1 keer overkwam.

Als we naar de onderlinge resultaten van wedstrijden tussen Nederland en Duitsland kijken, zien we 38 wedstrijden, die 14 keer gewonnen werd door Duitsland, 14 keer in een gelijk spel eindigde en 10 keer door Nederland gewonnen werd. Wat betreft de ontmoetingen op een Europees Kampioenschap, heeft Nederland 2 keer gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Wat dat betreft ziet het er rooskleurig voor Nederland uit.

Wat voorspellen de kenners bij Nederland – Duitsland?
Joachim Löw, bondscoach van Duitsland: 1-2
Johan Derksen, voetbal-analyticus: 3-1
Rene van der Gijp, voetbal-analyticus: 1-0
Jan Boskamp, voetbal-analyticus: 3-1
Wilfred Genee, tv-presentator: 2-2

De Nederlanders hebben dus nog het volste vertrouwen in een goede afloop tussen de nummer 3 (Duitsland) en 4 (Nederland) van de FIFA-ranglijst.

Wat denk jij dat de uitslag wordt? Voorspel de juiste uitslag en krijg 10% korting op een vertaling.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...